Stress en burn-out kunnen je leven binnen sluipen, maar gelukkig zijn er handige apps die je kunnen helpen om stress te verminderen en voorkomen. Als je op zoek bent naar manieren om je stressniveau te verlagen en burn-out te voorkomen, zijn hier een paar apps die je misschien heel goed van pas komen.

 

Habitica – Maak van gewoontes een spel

Als je moeite hebt om gezonde gewoontes vol te houden, kan Habitica een game-changer zijn. Deze app verandert je dagelijkse taken en gewoontes in een speelse uitdaging. Verdien punten en beloningen door dingen zoals dagelijks een korte wandeling te maken of genoeg water te drinken. Door taken als een spel te benaderen, blijft het leuk en motiverend.

 

Reclaim – Rustmomenten inplannen

Heb je moeite om je agenda in balans te houden en tijd voor jezelf te vinden? Reclaim helpt je om je tijd beter te beheren door specifieke blokken in je agenda te reserveren voor zelfzorg en rust. Zo voorkom je dat je jezelf overbelast en houd je ruimte voor de dingen die echt belangrijk zijn.

 

Shine – Dagelijkse mindfulness en zelfzorg

Shine geeft je elke dag een dosis motivatie en mindfulness via affirmaties, meditatie en zelfzorgtips. Het moet bij je passen, maar als jij daar van houdt, dan is het een ideale app om nét even wat bewuster te leven. Als je behoefte hebt aan een dagelijkse opkikker, kan Shine je daar prima bij ondersteunen.

 

Calm – Ontspanning in je zak

Calm is een uitgebreide toolkit voor ontspanning. Of je nu een korte meditatie nodig hebt om even op adem te komen of muziek om beter te slapen, Calm heeft het allemaal. Het helpt je om rustmomenten in je drukke leven in te bouwen en omdat het een diverse app is, zit er voor iedereen wel wat passends bij.

 

Insight Timer – Meditatie voor elke dag

I know, niet iedereen is van de meditaties en de ademhalingsoefeningen. Past dat wel bij je, dan is Insight Timer de go-to app. Met duizenden gratis meditaties kun je dagelijks een paar minuten voor jezelf nemen en je hoofd leegmaken.

 

Self Care – Stress en angst in balans

De app Self Care van AbleTo (vroeger heette de app Sanvello) combineert cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness om je te helpen met stress en angst. De app biedt tools en technieken om stressvolle momenten beter te begrijpen en ermee om te gaan. Het is een handige toolkit om je mentale gezondheid te ondersteunen en burn-out te voorkomen.

 

Moodpath – Houd je stemming in de gaten

Moodpath helpt je om je stemming bij te houden en meer inzicht te krijgen in je mentale gezondheid. Door regelmatig je emoties te registreren, kun je patronen herkennen en tijdig ingrijpen als je richting een burn-out dreigt te gaan. Het is een waardevolle manier om jezelf goed in de gaten te houden.

 

SAM – Omgaan met angst

Ook SAM (Stress Autism Mate) helpt je om beter inzicht te krijgen in je angst en hoe je ermee om kunt gaan. De app biedt je technieken om je angst te verminderen, zoals ademhalingsoefeningen of het herkennen van je triggers. Hij is ontwikkeld door de universiteit Nijmegen en er is ook een junior versie (SAM Junior).

 

Ben je op zoek naar meer praktische apps die je helpen als je al in een burn-out zit en moeite hebt met dagelijkse dingen? Kijk dan eens naar de apps in dit artikel.

Heb jij een app die je helpt bij het beheren van stress of het voorkomen van burn-out? Deel je favoriete apps hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!