Autisme: dat is topsport!

Een brein met autisme werkt anders. Maar wist je dat ook een lijf met autisme anders werkt? De wisselwerking tussen brein en lijf zijn anders afgesteld – en dat zorgt voor de nodige problemen. Want een autistisch brein heeft véél meer te verwerken en dat kost bakken vol energie. Topsport dus!

Dat is niet altijd even makkelijk, want die energie is er niet altijd. En die afwijkende wisselwerking tussen brein en lijf?  Die zorgt vaak voor bijkomende lichamelijke en mentale klachten.

Ik gun iedereen dat hij of zij zich volledig kan ontwikkelen tot een goed functionerend en gelukkig mens. En dat is best een uitdaging, want iemand met autisme voldoet nou niet bepaald aan het standaard plaatje. 

Het beste uit je brein halen, dat kan pas als de basis op orde is. En dat is nou precies waar ik je bij help. 

Marsha

Wanneer zijn wij wel en niet een match?

Wel:

Wanneer je op zoek bent naar een goed onderbouwde manier om de ontwikkeling van het lijf en brein van je kind (of jezelf!) te ondersteunen. 

Wanneer je daarbij niet naar één stukje wil kijken, maar ‘het hele plaatje’.

Wanneer je chronische klachten, stress en overprikkeling van jezelf of je kind wil aanpakken, maar ook weet dat je daarvoor moet investeren met tijd, met kennis en met inzet. 

Niet: 

Wanneer je denkt dat je autisme kunt genezen, of daar naar op zoek bent.

Wanneer je de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van je kind bij therapeuten of behandelaars neer legt, en niet wil of kunt investeren om thuis aan de slag te gaan.

Wanneer je op zoek bent naar iemand die met je mee gaat in denkbeelden over Big Pharma, zwarte lijsten, inentingen,  samenzweringstheorieën of wanneer je ‘op het internet gelezen hebt dat…’.