Prikkelgevoeligheid verminderen

In 10 sessies prikkelgevoeligheid verminderen, hoe klinkt dat?

Het zenuwstelsel van autistische kinderen is vaak minder goed ontwikkeld én staat véél gevoeliger afgesteld. Dat is een enorm knelpunt wat enorm veel impact heeft. Een autistisch brein vangt veel meer op, alles komt veel harder binnen en het verwerken van al die prikkels gebeurt vaak op een veel dieper niveau. 

Dat is een recept voor overprikkeling: een toestand waarin je te veel sensorische stimuli ervaart, wat kan leiden tot stress, vermoeidheid en emotionele overbelasting.

Overprikkeling is een staat van je zenuwstelsel. Alles komt harder binnen en je schiet veel sneller in een vecht-vlucht-reactie. En dat maakt je weer gevoeliger voor overprikkeling!

Het is een probleem wat zich daardoor ook steeds maar blijft herhalen.

Als we de prikkelgevoeligheid van onze kinderen kunnen verminderen, zijn ze minder snel overweldigd en hebben ze meer ruimte om flexibel te kúnnen zijn. Ze zitten beter in hun vel en vaak verminderen dan ook klachten zoals vermoeidheid, angsten en heftige emotionele buien. 

 

Een gezond zenuwstelsel past zich aan,
is flexibel en veerkrachtig.
Het is gezond als het je helpt om
de uitdagingen aan te kunnen die je tegen komt. 

Overprikkeling

Overprikkeling verwijst naar een toestand waarin iemand te veel prikkels of stimuli ervaart, wat kan leiden tot een gevoel van overweldiging. Deze prikkels kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals geluiden, lichten, geuren, aanrakingen of sociale interacties.

Mensen met overprikkeling kunnen moeite hebben met het verwerken van al deze informatie, wat kan leiden tot stress, vermoeidheid, angst of zelfs fysieke klachten. Overprikkeling komt vaak voor bij mensen met gevoeligheden zoals autisme, ADHD, angststoornissen of bepaalde neurologische aandoeningen. Het kan ook voorkomen bij mensen zonder specifieke diagnose, vooral in drukke of stressvolle omgevingen.

Overprikkeling verminderen in 10 sessies? Kan dat?

Overprikkelingstraject

–Het programma staat voor 90%, meer details zullen snel volgen– 

Het traject is gericht op het versterken van het zenuwstelsel door kleine dagelijkse oefeningen en het repareren en versterken van de zenuwbanen. Denk aan behandeling met voeding, kruiden en supplementen in combinatie met een paar keer per dag twee minuten oefeningetjes doen. 

In principe in 10 sessies, maar ieder mens is anders en dus ook ieder zenuwstelsel. Mogelijk heb je dus wat meer nodig, houd daar dus ook rekening mee. 

 

Voorlopige programma info: focus op versterken van het zenuwstelsel waardoor overprikkeling vermindert | 10 1-op-1 sessies, waarvan 1 intake, 1 keer doorspreken behandelplan, 1 keer doorspreken oefeningen, 6 consulten en afronding | kan volledig digitaal | kosten 697 euro incl. btw ex. supplementen | vaak deels vergoedbaar via aanvullende zorgverzekering | deelbetaling mogelijk | start in februari 

Voorwaarden mee doen aan programma: energie en motivatie vanuit ouder(s) om kind te begeleiden | toestemming van kind bij leeftijd >13 | mogelijk om supplementen te slikken | dagelijks oefenen geen probleem

Nu al aanmelden? Mail naar marsha @ bijzonderbrein.nl voor een checkgesprek. Deelname op selectiebasis.